Auto overschrijven

alt

Wil jij je auto overschrijven? Dan ga je naar het Kentekenloket. Je vindt er altijd een bij jou in de buurt, want er zijn meer dan 750 Kentekenloketten door heel Nederland. Een Kentekenloket is onderdeel van een RDW-erkend autobedrijf, met ervaren personeel. Een Kentekenloket is daarnaast een veilige omgeving voor overdracht, tussen de koper en de verkoper. Zo weet je dat alles goed én snel geregeld wordt.

Wanneer moeten we een kenteken op naam zetten?

Het is verplicht om een auto over te schrijven wanneer je een auto van eigenaar wisselt. Dus als jij jouw auto verkoopt aan een andere particulier of als je de auto van iemand overneemt. Hiervoor heb je het ´oude´ papieren kentekenbewijs nodig, of je kentekencard plus de tenaamstellingscode.

Waar kan ik mijn auto laten overschrijven?

Bij Kentekenloket kan je jouw auto op meer dan 750 locaties in Nederland laten overschrijven. Al deze locaties zijn RDW-erkend en er zijn ervaren medewerkers aanwezig die je helpen bij het overschrijven van je auto. Je krijgt op deze locatie ook meteen je overschrijfbewijs. De kentekencard ontvang je later via de post.

Mag iedereen een kenteken overschrijven?

Voor het overschrijven van een auto moet je in ieder geval minimaal 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen.

Het is helaas niet mogelijk om een persoon te machtigen voor deze transactie. Deze afhandeling moet altijd plaatsvinden tussen de koper en de verkoper van het voertuig.

Wat jij nodig hebt voor het overschrijven van je auto?

Wil jij je auto overschrijven, heb je een aantal documenten nodig. Neem de volgende documenten/pasjes mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het Kentekenloket.

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Tenaamstellingscode
  • Kentekencard (of het ´oude´ papieren kentekenbewijs)

Vroeger een auto overschrijven

Het voormalige papieren kentekenbewijs bestond vroeger uit een voertuigbewijs (deel 1A), een tenaamstellingsbewijs (deel 1B) en een overschrijvingsbewijs (deel 2). Op het bewijs van het voertuig stonden de gegevens van de
kentekenhouder. Het tenaamstellingsbewijs was onmisbaar om je auto over te schrijven. Vroeger deed je dit nog bij het postkantoor. Nu kun je dat dus bij één van onze ruim 750 kentekenloketten doen.

Tegenwoordig heb je een zogenoemde kentekencard en een tenaamstellingscode nodig om een auto te laten overschrijven. Op de persoonsgebonden kentekencard staan de gegevens van zowel voertuig als kentekenhouder.

Door klanten beoordeeld met een

9 .4

10

Helemaal voortreffelijk

Mijn ervaring bij deze garage was mij goed bevallen

10

Zeer goed, vriendelijk en professioneel!

Snel en goed geholpen bij Vakgarage Van Vulpen in Houten. Alles ging heel snel en professioneel.

10

Gemakkelijk en ontzettend vriendelijk

Ik ben snel geholpen en goed geïnformeerd.

10

Met mijn oldtimerbrommers heel goed

Uitstekend