Vind een kentekenloket
loketten
Vind een kentekenloket
Kwik-Fit Zutphen
Zutphen   1.4km
Ruba Service
Zutphen   1.7km
Auto Hillen BV
Zutphen   3.6km
Autobedrijf Vos
Voorst   5.2km
Autobedrijf Hans Berkelder
Brummen   5.9km
Autobedrijf A Hulst
Loenen   10.6km
Kwik-Fit Deventer
Deventer   11.2km
Van Delft Autos
Dieren   11.3km
Euromaster Nederland BV Deventer
Deventer   11.3km
Kwik-Fit Deventer
Deventer   13.7km

Auto overschrijven

Wil jij je auto overschrijven? Dan ga je naar het Kentekenloket. Je vindt er altijd een bij jou in de buurt, want er zijn meer dan 750 Kentekenloketten door heel Nederland. Een Kentekenloket is onderdeel van een RDW-erkend autobedrijf. Dus je kunt er ook terecht voor een check, een aankoopkeuring of andere diensten voor je nieuwe auto. Wij gaan dus veel verder dan alleen  jouw auto overschrijven.

Wanneer moeten we een kenteken op naam zetten?

Het is verplicht om een auto over te schrijven wanneer je een auto van eigenaar wisselt. Dus als jij jouw auto verkoopt aan een andere particulier of als je de auto van iemand overneemt. Hiervoor heb je het ´oude´ papieren kentekenbewijs nodig, of je kentekencard plus de tenaamstellingscode.

Waar kan ik mijn auto laten overschrijven?

Bij Kentekenloket kan je jouw auto op meer dan 750 locaties in Nederland laten overschrijven. Al deze locaties zijn RDW-erkend en er zijn ervaren medewerkers aanwezig die je helpen bij het overschrijven van je auto. Je krijgt op deze locatie ook meteen je overschrijfbewijs. De kentekencard ontvang je later via de post.

Mag iedereen een kenteken overschrijven?

Voor het overschrijven van een auto moet je in ieder geval minimaal 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen.

Het is helaas niet mogelijk om een persoon te machtigen voor deze transactie. Deze afhandeling moet altijd plaatsvinden tussen de koper en de verkoper van het voertuig.

Wat jij nodig hebt voor het overschrijven van je auto?

Wil jij je auto overschrijven, heb je een aantal documenten nodig. Neem de volgende documenten/pasjes mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het Kentekenloket.

Vroeger een auto overschrijven

Het voormalige papieren kentekenbewijs bestond vroeger uit een voertuigbewijs (deel 1A), een tenaamstellingsbewijs (deel 1B) en een overschrijvingsbewijs (deel 2). Op het bewijs van het voertuig stonden de gegevens van de kentekenhouder. Het tenaamstellingsbewijs was onmisbaar om je auto over te schrijven. Vroeger deed je dit nog bij het postkantoor. Nu kun je dat dus bij één van onze ruim 750 kentekenloketten doen.

Tegenwoordig heb je een zogenoemde kentekencard en een tenaamstellingscode nodig om een auto te laten overschrijven. Op de persoonsgebonden kentekencard staan de gegevens van zowel voertuig als kentekenhouder.