Kenteken overschrijven Breda

Koop je een auto bij een RDW-erkende dealer, dan zal die doorgaans het kenteken op jouw naam zetten. Bij een auto kopen van een particulier werkt het net even anders; dan moet jezelf de tenaamstelling regelen. Dat geldt ook voor andere voertuigen met een voertuig gebonden kenteken. Heb jij net een auto of ander voertuig gekocht van een particulier of niet-erkende dealer in Breda? Kom dan meteen even langs bij een Kentekenloket en laat het kenteken overschrijven in Breda.

Overschrijven in Breda in 3 stappen

Het kenteken overschrijven is in Breda verplicht als je een voertuig aanschaft, net als in de rest van Nederland. De overschrijving regel je samen met de verkoper, en dat is het makkelijkst als je naar een Kentekenloket in de buurt gaat. Het werkt als volgt:

Kenteken overschrijven in Breda?
Zoek een Kentekenloket bij jou in de buurt

Voertuig overschrijven in Breda: de voordelen van het Kentekenloket

Wil je een bromfiets, motor of auto overschrijven in Breda, dan biedt een Kentekenloket meerdere voordelen. Hierbij kun je denken aan:

 • Verschillende vestigingen
  Het Kentekenloket heeft meerdere vestigingen in de Oranjestad. Zo vind je ons onder andere in Brabantpark (nabij de Breda University of Applied Sciences), in de buurt van Haagpoort en in de sfeervolle wijk Princenhage.
 • Een veilige omgeving voor de overdracht
  Een Kentekenloket is een neutrale en veilige omgeving, dus zowel voor de koper als de verkoper een ideale plek om de overdracht van het voertuig te regelen. 
 • Overschrijven wanneer jij wilt
  Onze vestigingen hebben verschillende openingstijden. Overschrijven op zaterdag in Breda behoort bij een aantal locaties ook tot de mogelijkheden!
 • Aanvullende diensten
  Omdat de Kentekenloketten in erkende autobedrijven zijn gevestigd, kun je gebruik maken van extra diensten. Laat bijvoorbeeld meteen je auto controleren bij het Kentekenloket. Indien gewenst kun je ook een uitgebreide aankoopkeuring laten uitvoeren. 
 • Voordelig een verzekering afsluiten
  Is de overdracht geregeld? Vergeet de verzekering niet. Je kunt via Univé voordelig een autoverzekering afsluiten. Daarmee ga je direct goed verzekerd de weg op!

Ja, ik wil een kenteken overschrijven in Breda!

Wil je een kenteken overschrijven in Breda en zeker weten dat alles naar behoren geregeld is? Check meteen welk Kentekenloket het dichtst in de buurt zit en kom langs. Mocht je ergens vragen over hebben, dan kun je overigens ook even contact opnemen. De deskundige medewerkers van je plaatselijke Kentekenloket helpen je graag op weg.