Kenteken overschrijven Groningen

Heb je een mooie occasion op het oog? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je nog een aantal zaken moet regelen voordat je ermee de weg op mag. Zo moet je het voertuig eerst op jouw naam laten zetten en een verzekering afsluiten. Een kenteken overschrijven in Groningen regel je gelukkig heel eenvoudig bij een Kentekenloket. Met meerdere vestigingen in Groningen en omstreken zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Maak gebruik van onze zoekfunctie en ga langs bij het dichtstbijzijnde Kentekenloket, zodat je snel met je nieuwe aanwinst de weg op kunt.

Overschrijven in Groningen in 3 stappen

Heb je net een bromfiets, motor of auto gekocht? Wacht dan nog even voordat je door de mooie Groningse natuur gaat toeren. Eerst moet het papierwerk in orde worden gemaakt! Het voertuig verzekeren en het kenteken overschrijven is in Groningen, net als in de rest van Nederland, wettelijk verplicht. Het kenteken overschrijven in Groningen bij een Kentekenloket werkt als volgt:

Kenteken overschrijven in Groningen?
Zoek het dichtstbijzijnde Kentekenloket

Hulp nodig bij zoeken?

Wat kan je bij een Kentekenloket doen en wat heb je nodig?

Lees meer

Voertuig overschrijven in Groningen: de voordelen van het Kentekenloket

Waarom zou je naar een Kentekenloket gaan voor een scooter, auto of motor overschrijven in Groningen? Heel simpel. Bij al onze vestigingen in Groningen profiteer je van dezelfde voordelen:

 • Onafhankelijk & betrouwbaar
  Elk Kentekenloket is geheel onafhankelijk en voldoet aan de vereisten van de Dienst Wegverkeer (RDW). Onze medewerkers staan bovendien klaar om eventuele vragen te beantwoorden. 
 • Aanvullende service 
  Indien gewenst kun je profiteren van de service die het autobedrijf aanbiedt. Zo kun je een kentekencheck of aankoopkeuring laten doen. Lees ook: Wat komt er kijken bij een aankoopkeuring?
 • Direct een autoverzekering afsluiten
  Zonder verzekering mag je niet de weg op. Daarom bieden wij de mogelijkheid om via onze partner Univé meteen een voordelige autoverzekering (WA, WA+ of All Risk) af te sluiten. 
 • Meerdere vestigingen
  Een voertuig overschrijven in Groningen kan bij verschillende Kentekenloketten. Zo zijn we te vinden aan de Atoomweg, maar ook in het buurtschap Oude Roodehaan. Je kunt tevens terecht bij de locatie aan de Engelberterweg (langs de A7) en in plaatsen net buiten de stad, zoals in Scharmer en Noordhorn.

Ja, ik wil een kenteken overschrijven in Groningen!

Een kenteken overschrijven in Groningen? Dat kan waar en wanneer je wilt dankzij het Kentekenloket! Check meteen de dichtstbijzijnde vestiging en kom langs.