Kenteken overschrijven Rotterdam

Zodra de koop van je auto, motor of bromfiets eenmaal rond is, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk de weg op met je nieuwe aanwinst. Maar dat mag pas als je verzekerd bent, en een verzekering kun je pas afsluiten als het kenteken officieel op jouw naam staat. Gelukkig is het kenteken overschrijven in Rotterdam zo geregeld bij een van de Kentekenloketten in de Havenstad!

Overschrijven in Rotterdam in 3 stappen

Net als in de rest van Nederland is een kenteken overschrijven in Rotterdam verplicht wanneer een voertuig een nieuwe eigenaar krijgt. Gelukkig hoeft de overschrijving (ook wel tenaamstelling genoemd) helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij het Kentekenloket verloopt het overschrijvingsproces in 3 eenvoudige stappen:

Kenteken overschrijven in Rotterdam?
Bekijk alle vestigingen in jouw buurt

Voertuig overschrijven in Rotterdam: de voordelen van het Kentekenloket

Bij de koop of verkoop van een voertuig wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is. Je profiteert bij elk Kentekenloket van dezelfde voordelen:

 • Zekerheid
  Alle Kentekenloket locaties zijn onderdeel van autobedrijven die erkend zijn door de RDW en uiteraard ook volgens hun richtlijnen werken.
 • Altijd in de buurt
  Het Kentekenloket heeft meerdere vestigingen in de Maasstad. Zo zijn we te vinden bij Diergaarde Blijdorp, bij Shopping Center Alexandrium en nabij het Feijenoord stadium. 
 • Flexibiliteit
  Je kunt overschrijven wanneer het jou uitkomt. Ook overschrijven op zaterdag in Rotterdam is mogelijk! Check vooraf wel even de openingstijden van het betreffende Kentekenloket.
 • Een vlotte afhandeling
  Een ervaren medewerker van het Kentekenloket helpt je om het papierwerk in orde te maken. De overschrijving is binnen slechts een paar minuten geregeld!
 • Aanvullende diensten
  Indien gewenst kun je gebruik maken van de expertise van het autobedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld meteen een kentekencheck of een auto aankoopkeuring laten uitvoeren.
 • Voor alle voertuigen met een voertuiggebonden kenteken
  Wil je een auto, camper, caravan, motor of scooter overschrijven in Rotterdam? Je kunt voor de overschrijving van al deze voertuigen bij een Kentekenloket terecht! 

Ja, ik wil een kenteken overschrijven in Rotterdam!

Voor welke vestiging je in Rotterdam ook kiest, je profiteert altijd van een prima service. Zoek direct een vestiging bij jou in de buurt en kom langs. Wil je eerst meer weten over een kenteken overschrijven in Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact op met een lokale vestiging in onze Havenstad. We beantwoorden graag je vragen!