Kenteken overschrijven Utrecht

Ziet het er naar uit dat je straks de trotse eigenaar bent van een nieuwe auto, motor of scooter? Vergeet dan niet dat je eerst nog moet zorgen dat het kenteken op jouw naam wordt gezet. Een kenteken overschrijven in Utrecht regel je het makkelijkst bij een Kentekenloket in de buurt!

Overschrijven in Utrecht in 3 stappen

Een kenteken overschrijven is in Utrecht (en in de rest van Nederland natuurlijk) wettelijk verplicht. Pas als het kenteken op jouw naam staat, is het voertuig officieel jouw eigendom en kun je de (eveneens verplichte) verzekering afsluiten. Het overschrijven werkt als volgt:

Kenteken overschrijven in Utrecht?
Zoek het dichtstbijzijnde Kentekenloket

Hulp nodig bij zoeken?

Wat kan je bij een Kentekenloket doen en wat heb je nodig?

Lees meer

Voertuig overschrijven in Utrecht: de voordelen van het Kentekenloket

Bij een Kentekenloket:

 • Zit je altijd in de buurt
  Wil je een kenteken overschrijven in Utrecht, dan kun je bij meerdere Kentekenloket locaties terecht. Zo zijn we te vinden in Transwijk en de Wetering. Ook in de omgeving van Utrecht, waaronder in Maarssen, Maarsseveen, Breukelen, Nieuwegein en IJsselstein, zitten verschillende Kentekenloketten.
 • Kies je voor zekerheid
  Laat je bij een Kentekenloket een bromfiets, motor of auto overschrijven in Utrecht, dan kies je voor zekerheid. Elk Kentekenloket is namelijk gevestigd in een onafhankelijk en RDW-erkend autobedrijf met deskundig personeel dat eventuele vragen kan beantwoorden.
 • Sluit je extra voordelig een autoverzekering af (optioneel)
  Heb je je nog niet kunnen oriënteren op autoverzekeringen? Geen probleem. Je kunt meteen een voordelige autoverzekering afsluiten bij onze partner Univé. Zo kun je met een gerust gevoel de weg op!
 • Parkeer je gratis
  Bij elk Kentekenloket in Utrecht en omstreken kun je (in tegenstelling tot bij veel postkantoren) gewoon gratis parkeren. Dat is altijd mooi meegenomen!
 • Kun je voor alle voertuigen terecht
  Je kunt bij het Kentekenloket terecht voor de tenaamstelling van alle voertuigen waarvoor een kenteken verplicht is. Zo kun je naast auto’s ook een caravan, camper, aanhangwagen, tractor, scooter of motor overschrijven in Utrecht.
 • Overschrijven wanneer het jou uitkomt
  Dankzij de verschillende openingstijden is er bijna altijd wel een Kentekenloket in de buurt open. Overschrijven op zaterdag in Utrecht is ook mogelijk bij een aantal vestigingen!

Ja, ik wil een kenteken overschrijven in Utrecht!

Een kenteken overschrijven in Utrecht is zo geregeld bij een Kentekenloket. Check meteen welke vestiging het dichtst bij jou in de buurt zit en kom langs om de tenaamstelling van je nieuwe voertuig te regelen.