Auto Check

Kentekenloket Auto Check; onbezorgd op weg, zonder gebreken!

1 oktober 2018 • kentekenloket

Wanneer u particulier een tweedehands auto koopt of verkoopt en niet bij een garage, moet het kenteken uiteindelijk worden overgeschreven van de oude naar de nieuwe eigenaar. Uw auto moet tenaam worden gesteld: het kenteken moet op naam van de nieuwe eigenaar worden geregistreerd bij de RDW. Vroeger kon dit alleen bij postkantoren worden geregeld, maar daar zijn er steeds minder van. Gelukkig zijn er inmiddels 750 Kentekenloketten in Nederland: dit zijn autobedrijven die RDW-erkend zijn om kentekens tussen particulieren onderling over te schrijven.

Het overschrijven van de auto op uw eigen naam kan dus tegenwoordig bij 750 autobedrijven in het hele land. Het grote voordeel hiervan is dat u uw auto overschrijft op een plek waar ze verstand hebben van auto’s. Daar komt nu een extra voordeel bij. Vanaf vandaag biedt Kentekenloket de “Auto Check” aan. Voor slechts €9,90 kunt u uw zojuist overgeschreven auto laten checken op 10 vitale punten!

Er wordt dan ter plekke gekeken naar de accu, de banden, de olie, de koelvloeistof, de ruitensproeiervloeistof en de ruitenwisserbladen! Wanneer het u niet uitkomt dit direct te laten checken, kan er tegen dezelfde prijs ook een afspraak voor later worden gepland. De kosten voor de tenaamstelling zijn landelijk, wettelijk vastgesteld op €11,40 (in 2023). Combineert u de tenaamstelling dus met de Auto Check, dan bent u voor iets meer dan twee tientjes helemaal klaar om onbezorgd de weg op te gaan!

Autokopers concluderen al snel dat wanneer de APK-termijn op de nieuwe auto nog niet is verlopen, de auto veilig is. Maar een professionele check op uw nieuwe auto is geen overbodige luxe. Met Kentekenloket Auto Check kijkt u net even verder: bijvoorbeeld naar de conditie van uw banden. Uit onderzoek van de ANWB blijkt bijvoorbeeld dat maar liefst 60% van de automobilisten rondrijdt met een te lage bandenspanning. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 59% van de autobezitters niet weet wanneer de ruitenwisserbladen versleten zijn!

Auto Check van Kentekenloket biedt een uitgelezen mogelijkheid om naast de tenaamstelling van uw auto, direct een inspectie op de veiligheid te laten doen.

Kijk op www.kentekenloket.nl/autocheck voor de deelnemende Kentekenloketten.