24 aug 2023

Motorolie kopen? Kenteken checken!

Iedere auto heeft motorolie nodig om te blijven functioneren. Motorolie zorgt onder meer voor bescherming, reiniging, koeling en smering van de bewegende delen in de motor. Maar let op: niet iedere motorolie is geschikt voor jouw auto. Dé tip voor het bepalen van de juiste motorolie: kenteken checken.

Welke motorolie is er?

Motorolie bijvullen of verversen verlengt de levensduur van je auto. Ga je motorolie kopen, dan is het zaak om te weten welke soort je nodig hebt. De verkeerde motorolie kan schade veroorzaken aan je motor, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Te dikke olie stroomt niet goed door je motor, te dunne olie beschermt bewegende delen niet genoeg tegen slijtage. Er zijn verschillende typen motorolie voor voertuigen. De 5W30 of 5W40 zijn de bekendste twee. Ze zijn ideaal voor gebruik in de meest voorkomende (weers)omstandigheden: ze zijn goed voor het starten van motoren bij lage temperaturen en blijven effectief bij hoge motortemperaturen.

Motorolie kenteken

In de meeste serviceboekjes of handleidingen van auto’s staat welke motorolie je nodig hebt. Beter nog is het om aan de hand van je kenteken motorolie te bepalen. Dat is niet alleen gemakkelijk, het geeft je ook 100 procent zekerheid dat de motorolie bij jouw auto past. Weet je eenmaal welke motorolie kenteken een match is, dan maakt het in principe geen verschil welk merk je koopt. Als het soort motorolie maar hetzelfde is.

Auto controleren

Heb je twijfels over de combinatie motorolie kenteken? Heb je al een aardig idee over de staat van je auto, maar wil je graag de belangrijkste zaken nog laten nakijken? Bij Kentekenloket helpen we je graag. We kunnen bijvoorbeeld eenvoudig in enkele stappen jouw auto controleren. Kentekenloket is compleet onafhankelijk en werkt volgens de normen van de RDW. Met ruim 750 loketten in Nederland zit er altijd wel een Kentekenloket bij jou in de buurt!

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen