Kentekenloket Auto verzekeren

Wat kost een autoverzekering en welke schade dekt het?

23 november 2020 • kentekenloket

Bij een autoverzekering zijn er verschillende dekkingen waaruit je kan kiezen. Maar welke schade wordt er gedekt en hoeveel kost een autoverzekering eigenlijk?

Verschillende soorten autoverzekering

Er zijn in totaal 3 verschillende soorten autoverzekeringen. De WA verzekering, de WA Beperkt Caso en de All Risk verzekering. Wat houden deze verzekeringen eigenlijk in, waar wordt een autoverzekering op gebaseerd en wanneer sluit je nou welke verzekering af?

Berekening van je autoverzekering

Je autoverzekering wordt berekend op basis van de volgende gegevens:

  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Dagwaarde van je auto
  • Risico op diefstal
  • Aanwezige extra’s in je auto
  • Kilometers per jaar
  • Gewenste dekking
  • Schadevrije jaren

Aan de hand van deze gegevens wordt er een indicatie gegeven van wat de goedkoopste autoverzekering voor jou kan zijn. Hieronder lees je wat iedere verzekering dekt.

Autoverzekering vergelijken

WA Verzekering

Een WA Verzekering is wettelijk verplicht voor autobezitters. Het staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering vergoedt schade die je met een voertuig veroorzaakt aan (de spullen) van anderen. Deze verzekering is de goedkoopste met de minst uitgebreide dekking. Met een WA verzekering ben je verzekering voor maximaal
€ 1.220.000,- aan materiele schade en € 6.070.000,- aan letsel schade. Deze verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto. Bezitters met een auto ouder dan 10 jaar kiezen meestal voor de goedkoopste WA verzekering. Vanaf €13,- p.m. heb je al een WA verzekering

 

Vergelijk hier WA premies

 

WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco verzekering verzekert je voor net wat meer schade dan een basis WA verzekering. De Beperkt Casco verzekering vergoedt onder anderen ook schade bij brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren. Ook bij deze verzekering wordt schade die je zelf aan je auto hebt veroorzaakt niet gedekt. Deze verzekering is een slimme keuze als je auto niet meer splinternieuw is maar wel nog een hoge waarde heeft. Hiervoor betaal je dan ook een hogere premie dan de WA verzekering. Vanaf € 16,- p.m. heb je al een WA Beperkt Casco verzekering.

 

 Vergelijk hier WA Beperkt Casco premies

 

All Risk verzekering

Een All Risk verzekering heeft een zeer uitgebreide dekking. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen voertuig. Deze verzekering wordt dan ook het meeste afgesloten door consumenten met een nieuwe auto. Een All Risk verzekering dekt alle schade die de WA Beperkt Casco dekt, plus alle schade aan je eigen auto. Ook als je de schade zonder opzet zelf veroorzaakt. Een All Risk verzekering heb je al vanaf € 19,- per maand.

 

Vergelijk All Risk premies

 

Jaarlijks vergelijken

Mocht je al een autoverzekering hebben dan is het altijd goed om ieder jaar je autoverzekering te vergelijken. Doordat de premies ieder jaar veranderen is de kans groot dat je verzekering goedkoper kan. Dan loont het altijd om ieder jaar je autoverzekering te vergelijken.