Autoverzekering afsluiten: dit moet je weten

alt

Is het kenteken overgeschreven en staat de auto op je naam? Dan ben je de trotse bezitter van een nieuwe auto, gefeliciteerd! Het afsluiten van een autoverzekering is dan een belangrijke volgende stap. Zonder verzekering mag je namelijk de weg niet op. Je bent wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Hieronder vind je meer informatie over een autoverzekering.

Dekking van de autoverzekering

Je kunt voor je autoverzekering kiezen uit drie verschillende dekkingen:

  • WA: hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt.
  • WA + beperkt casco(ook wel WA plus): hiermee vallen ook een aantal schades aan je eigen voertuig onder de dekking, bijvoorbeeld door brand, diefstal of storm.
  • WA + volledig casco(ook wel allrisk): hiermee ben je verzekerd tegen nagenoeg alle schades, ook als je hier zelf schuldig aan bent.

Welke dekking je nodig hebt, hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de leeftijd en waarde van je auto. Een gloednieuwe auto is nog veel waard en wordt daarom meestal uitgebreider verzekerd dan een auto van 15 jaar oud.

Er zijn daarnaast ook een paar aanvullende autoverzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen handig zijn. De bekendste zijn:

  • Ongevallen inzittendenverzekering: vergoedt een vast bedrag als iemand na een ongeval overlijdt of invalide raakt.
  • Schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt materiële schade en/of letselschade die inzittenden overhouden aan een ongeluk.
  • Rechtsbijstandverzekering: biedt juridisch advies en rechtshulp als er een conflict ontstaat rondom auto- en/of letselschade.

Schadevrije jaren

Een ander belangrijk onderwerp rondom de autoverzekering zijn je schadevrije jaren. Per jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeraar, bouw je een schadevrij jaar op. Hiermee krijg je korting op je premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je dus krijgt. Als je dan wel een keer schade claimt, raak je schadevrije jaren kwijt. Stap je over van verzekeraar? Dan kun je je schadevrije jaren meenemen.

Vergelijk autoverzekeringen

Bij UnitedConsumers vergelijk je meer dan 100 verschillende autoverzekeringen en profiteer je van minimaal 10% korting op je premie. Hierdoor kan je tot wel € 150,00 per jaar besparen op je autoverzekering. Door een snelle acceptatie en 14 dagen bedenktijd is er altijd een passende autoverzekering voor jou. UnitedConsumers filtert de top 3 premies voor jou en daar bovenop krijg je altijd korting! Autoverzekering vergelijken - Bezoek UnitedConsumers

Heb je al een autoverzekering? Dan loont het altijd om ieder jaar je autoverzekering te vergelijken. Doordat de premies ieder jaar veranderen is de kans groot dat je verzekering goedkoper kan. Door de gratis overstap service zorgt UnitedConsumers ervoor dat je zonder zorgen je autoverzekering kan afsluiten. Daarnaast krijg je iedere jaar een mail met hierin een jaarlijkse Premie-Check. Dan kan jij eenvoudig zien of je autoverzekering goedkoper kan. Het loont dus om autoverzekeringen te vergelijken en op basis daarvan de best passende verzekering voor jouw auto af te sluiten.