Kentekenloket is RDW erkend

alt

Zoek je een RDW erkend autobedrijf? Dan ben je bij Kentekenloket aan het juiste adres. Onze organisatie bestaat uit meer dan 750 RDW-erkende autobedrijven. Ze beschikken allemaal over een eigen Kentekenloket. Hier kun je het kenteken van je nieuwe auto op jouw naam laten zetten. Waarom is het belangrijk om dit bij een RDW erkend bedrijf te doen? Dat lees je hier.

Wat is RDW?

RDW is een afkorting voor Rijksdienst voor het Wegverkeer. Tegenwoordig heet het Dienst Wegverkeer. Dit is de overheidsinstelling die de registratie van rijbewijzen en voertuigen met een motor verzorgd. De RDW kan een kenteken op jouw naam zetten. Dit heet overschrijven. Je kan hiervoor ook naar een Kentekenloket bij jou in de buurt gaan.

RDW erkend, wat betekent dat?

Kentekenloket is RDW erkend. Dit betekent dat de Dienst Wegverkeer ons de bevoegdheid heeft gegeven om bepaalde taken uit te voeren. Een RDW erkend bedrijf:

  • Weet precies wat er moet gebeuren als jij een auto koopt of verkoopt;
  • Heeft de bevoegdheid om bepaalde taken uit te voeren voor de Dienst Wegverkeer;
  • Werkt volgens de normen van RDW;
  • Heeft echte specialisten die je altijd verder kunnen helpen met je auto;
  • Geeft jou de zekerheid dat je alles goed hebt geregeld.

RDW kentekenbewijs: zelf overschrijven

Heb je net een nieuwe auto aangeschaft of ben je dit van plan? Houd er dan rekening mee dat het RDW kentekenbewijs van de auto op jouw naam moet laten zetten. Dan is de auto officieel van jou. Een RDW kentekenbewijs overschrijven kun je alleen zelf doen. Je kan dus niet iemand anders op pad sturen om de auto over te schrijven. Ook moet je minimaal 18 jaar zijn om een kenteken over te schrijven. Na het overschrijven krijg je het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat (de kentekencard) thuisgestuurd. Ook uw auto schorsen kunt u bij Kentekenloket regelen.

RDW erkend autobedrijf bij jou in de buurt

We hebben meer dan 750 RDW erkende autobedrijven in Nederland. Zo is er altijd een Kentekenloket bij jou in de buurt! Wil jij je auto laten overschrijven? Bezoek dan een van onze locaties. Hier vind je direct een Kentekenloket bij jou in de buurt.