NAP kilometerstand check bij Kentekenloket

Ga je een tweedehands auto kopen? Dan is het controleren van de kilometerstand erg belangrijk. Voorkom kilometerfraude, met onze kilometercheck service.

Hoe werkt een NAP check?

De NAP check is een controle programma van de stichting Nationale Auto Pas (NAP), tegenwoordig onderdeel van het RDW. Deze controle is in het leven geroepen om fraude met kilometerstanden tegen te gaan. Bij een NAP check wordt het aantal kilometers van de auto vergeleken met het aantal kilometers in het verleden.

Een NAP check heeft drie uitkomsten: logisch, onlogisch of geen oordeel. De eerste twee spreken voor zich, bij geen oordeel (import) is er te weinig informatie bekend voor een betrouwbaar oordeel. Wil je een uitgebreid tellerrapport? Dan kan dit via de RDW tegen betaling.

NAP check bij een Kentekenloket

Kentekenloket met de database van de RDW waarin alle kilometerstanden bijgehouden worden. Met ruim 750 loketten in Nederland zit er altijd wel een bij je in de buurt. Naast een NAP check is het bij een tweedehands auto ook interessant om een aankoopkeuring uit te voeren. Ook voor deze dienst ben je bij ons aan het juist adres.