Wat moet je doen als je de meldcode of tenaamstellingscode kwijt bent?

21 januari 2019 • kentekenloket

Meldcode of tenaamstellingscode kwijt? Dan is het noodzakelijk om een nieuwe code aan te vragen. We vertellen je in dit artikel alles over de stappen die je moet volgen en de bijkomende kosten.

Aanvraag nieuwe tenaamstellingscode

Je bent je tenaamstellingscode kwijt. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig is het gemakkelijk om een nieuwe code aan te vragen via de RDW. Volg hiervoor de onderstaande zes stappen:

  1. Ga naar het dienstenportaal van de RDW
  2. Kies voor de tweede optie in het menu ‘Alleen een tenaamstellingscode aanvragen’
  3. Vul de formulier gegevens in: het kenteken van het voertuig, voertuigidentificatienummer (chassisnummer), naam, telefoonnummer, burgerservicenummer en e-mailadres
  4. Betaal de kosten van de nieuwe tenaamstellingscode via iDEAL
  5. Je ontvangt vervolgens een e-mail ter bevestiging met de aanvraaggegevens
  6. De RDW stuurt vervolgens binnen 4 werkdagen (per post) de nieuwe tenaamstellingscode, naar het adres wat bekend staat bij de gemeente

De tenaamstellingscode heb je in een aantal gevallen nodig: bij de verkoop van het voertuig (overschrijving), bij een schorsing, bij de uitvoer of bij de sloop van het voertuig.

Tenaamstellingscode kwijt kosten

De kosten voor een nieuwe tenaamstellingscode zijn op het moment van schrijven (2019) vastgesteld op € 1,00. Deze kosten betaal je gemakkelijk online via iDEAL in het dienstenportaal van de RDW. Ben je naast de tenaamstellingscode ook je kentekenbewijs kwijt? Dan vallen de kosten wat hoger uit, hier betaal je namelijk € 31,50 voor.

Kentekenloket: alles voor het kopen of verkopen van een gebruikte auto

Bij een Kentekenloket ben je aan het juiste adres voor alles omtrent het kopen of verkopen van een auto. Van het overschrijven van een kenteken, tot een APK-keuring of airco-check. Een Kentekenloket is altijd onderdeel van een autobedrijf dat door de RDW is erkend, met echte specialisten die je altijd verder kunnen helpen.