29 jul 2019

Auto kopen: dit zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen letten bij de aankoop van een auto op andere zaken. De verschillen en de overeenkomsten zetten we in deze blog op een rijtje! Dit geeft natuurlijk een algemeen beeld, maar niet elke man of vrouw is hetzelfde bij de aankoop van een auto.

Vrouwen en de aankoop van een auto

Vrouwen zijn over het algemeen langer bezig met het aankoopproces. Ze vinden het lastiger om de knoop door te hakken welke auto het moet gaan worden. Vrouwen zijn daarnaast minder bezig met het onderzoek vooraf (websites, rijtesten etc.) maar laten zich eerder beïnvloeden door sociale kringen. Vaak is de interesse van vrouwen in auto’s een stuk minder, in vergelijking met mannen. Over het algemeen kiezen vrouwen vaak eerder voor een kleinere (praktische) auto, waarbij duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Snelheid en technische snufjes zijn minder belangrijk.

Mannen en de aankoop van een auto

Over naar de mannen! Bij de oriëntatie op een auto gaan mannen los op rijtesten, vergelijkingen, prijslijsten en technische specificaties. Mannen zijn over het algemeen meer geïnteresseerd in auto’s en alles wat erbij komt kijken. Ook vinden mannen de grootte van de auto belangrijk, de snelheid en de technische extra’s.

Overeenkomsten bij de aankoop van een auto

Maar natuurlijk zijn er niet alleen maar verschillen. Zowel mannen als vrouwen vinden de volgende punten het belangrijkste bij de aankoop van een auto: product en prijs. Ook de kilometerstand, het onderhoud en de garantie zijn zaken die zowel mannen als vrouwen erg belangrijk vinden.

Natuurlijk zijn deze ‘resultaten’ erg algemeen. Zo zullen er genoeg vrouwen zijn met veel verstand van auto’s die technische kenmerken erg belangrijk vinden en ook genoeg mannen die de voorkeur hebben voor een kleine praktische auto.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen