3 mei 2022

Auto met trekhaak kopen

Ga je graag met de caravan of fiets met fietsendrager op pad? Of vind je het handig om de mogelijkheid te hebben voor een aanhanger achter jouw auto? Ga dan op zoek naar een auto met trekhaak. Let hierbij op een aantal voorwaarden en overweeg de verschillende mogelijkheden. We nemen je graag mee in jouw keuze.

Waarom een auto met trekhaak kopen?

Een trekhaak wordt voor verschillende doeleinden en gebruiksfrequenties gekocht. Bedenk vooraf waarvoor jij de trekhaak wilt gebruiken om gerichter op zoek te gaan. Zo moet het vermogen een stuk hoger zijn als je met een caravan op vakantie gaat, dan wanneer je enkel een fietsendrager met fietsen meeneemt. Bovendien zijn hier ook een aantal wetten en regels aan verbonden. Je moet er bijvoorbeeld altijd voor zorgen dat het nummerbord goed zichtbaar is en dat je het maximale gewicht aanhoudt. Met het doel van jouw aankoop en de voorwaarden in je achterhoofd, is de zoektocht een stuk eenvoudiger.

Diverse soorten trekhaken

Bij de aanschaf van een trekhaak kun je letten op het merk, de kleur en natuurlijk de kwaliteit. Daarnaast zijn er drie soorten trekhaken om te overwegen:

  • Vaste trekhaak: De meest voorkomende is een trekhaak met vaste montering. Deze zit permanent vast aan het voertuig en is dus altijd zichtbaar. De trekhaak past perfect onder het voertuig en hij gaat de gehele levensduur mee.
  • Afneembare trekhaak: Ideaal als je hem maar een aantal keer per jaar gebruikt. Je bevestigt de trekhaak alleen als je hem wil gebruiken. De rest van de tijd is hij niet zichtbaar en stoot je er niet tegenaan. Check bij het monteren wel altijd de vergrendeling, zodat deze onderweg niet losraakt.
  • Wegdraaiende trekhaak: Ook dit is een goede optie als je de trekhaak niet vaak gebruikt. Deze variant blijft gemonteerd, maar op het moment dat je hem niet gebruikt, draai je hem gemakkelijk weg onder het voertuig.

Een snelle, simpele en slimme manier om erachter te komen welke trekhaak het beste bij jouw voertuig past? Voer je kenteken in op Trekhaakofferte.nl en vind jouw trekhaak.

Tweedehandsauto met trekhaak

Heb jij een mooie tweedehandsauto met trekhaak op het oog? Om er zeker van te zijn dat dit een goede aankoop is, zijn er een extra zaken om op te letten. Doe van tevoren onderzoek naar de vervaldatum van de APK, tellerstand en status van de auto. Vergelijk de prijs met een nieuwe auto van hetzelfde model om te zien of het een realistische aankoop is. Bekijk de binnen- en buitenkant goed, maar kijk ook onder de motorkap. Vraag ook waarom de verkoper de auto wegdoet. Kortom, wees kritisch.

Kenteken overschrijven van jouw auto met trekhaak

Ben je van plan een auto met trekhaak te kopen of staat deze sinds kort bij jou voor de deur? Vergeet dan niet het kenteken over te schrijven. Dit is wettelijk verplicht bij zowel nieuwe als tweedehandsauto’s. Je regelt de overschrijving eenvoudig en snel bij een Kentekenloket bij jou in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen