26 jun 2019

Beste moment om auto te kopen of verkopen

Ben je van plan om je auto te verkopen, of om juist een nieuwe of tweedehands auto te kopen? Dan is het goed om iets over de juiste timing te weten! Ook de automarkt is namelijk afhankelijk van seizoenen. We vertellen je er alles over in dit blog.

Beste tijd om nieuwe of tweedehands auto te kopen

Denk je erover na om een nieuwe of tweedehands auto te kopen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de beste periode om een auto te kopen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Tegen het einde van elk kwartaal: aan het eind van een kwartaal en dan specifiek eind juni (Q2) en eind december (Q4), moeten autodealers vaak nog het onderste uit de kan halen om verkoopdoelen te halen. Ook kijken ze in deze periode altijd even nog naar de voorraad van auto’s. Je hebt op deze momenten eerder kans op een mooie deal.
  • Populaire maand september: over het algemeen is september een populaire maand om een auto te kopen. Deze maand komen er veel nieuwe auto’s op de markt, dus ook de verkoop tweedehands auto’s gaat hiermee omhoog
  • Wanneer er nieuwe modellen op de markt komen: komt er een nieuw model van jouw favoriete auto op de markt? Dan is het slim om daar even op te wachten. Autodealers willen vaak het nieuwe model op voorraad en het oude model langzaam uitfaseren. Nog een kans voor een mooie aanbieding!
  • Afhankelijk van het soort auto: daarnaast is ook het model auto een bepalende factor. Koop je een cabrio? Dan zal deze in de winter goedkoper zijn dan in de zomer.

Beste moment om auto te verkopen

Naast de beste tijd om een auto te kopen, kan je natuurlijk ook in een andere situatie zitten: je wilt je auto verkopen. Maar wat is nu het beste moment om je auto te verkopen? Om de beste prijs te krijgen, moet je de populaire maanden om een auto te kopen vermijden. Mensen zullen dan eerder voor aanbiedingen bij autodealers gaan. Daarnaast is het soort auto wel altijd iets om rekening mee te houden.

Wanneer auto inruilen?

Naast de beste periode om een auto te kopen of te verkopen, heb je natuurlijk ook te maken met de ‘status’ van de auto. Wanneer het slim is om een auto in te ruilen is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel ben je bijvoorbeeld kwijt aan onderhoud en reparatie op jaarbasis? Wat kost de verzekering? En hoeveel brandstof ben je kwijt? Dan moet je de afweging gaan maken of een andere auto een betere keuze is of niet.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen