16 nov 2021

De beste occasion tot 5000 euro

Ben je op zoek naar een tweedehandsauto en wil je hier niet te veel geld aan kwijt zijn? Bijvoorbeeld omdat je niet zoveel te besteden hebt of graag een goedkopere tweede auto wilt? Dat betekent natuurlijk niet dat je geen goede auto wilt die betrouwbaar rijdt. Wat is de beste occasion van dit moment? Lees in dit blog een overzicht van de beste occasions tot 5000 euro.

Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion?

Het is zeker niet onmogelijk om een goede en betrouwbare occasion tot 5000 euro te kopen. Er zijn wel een aantal zaken waar je dan op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om naar het onderhoud te kijken. Hoe oud is de auto, wat is de kilometerstand en hoeveel eigenaren zijn er geweest? Is de auto regelmatig onderhouden en is er een volledig overzicht van de geschiedenis en eventuele beschadigingen van de auto?

Daarnaast moet je nadenken waar je een auto wilt kopen. Bij een particulier zijn de prijzen vaak lager en is er meer ruimte voor onderhandelingen. Echter, het nadeel is dat je geen aanspraak maakt op garantie. Ook moet je goed in staat zijn om te beoordelen of de auto er goed uitziet of deze hulp zelf inschakelen. Dat is een stuk lastiger bij een particuliere verkoper dan bij een dealer. Daarom is dit een belangrijke afweging die je moet maken bij het kopen van een occasion.

De 8 beste occasions

Wat het belangrijkste is in een auto, is voor iedereen weer anders. Wil je dat een auto zuinig rijdt of wil je graag veel ruimte hebben? Ga je voor een stoere auto met veel snelheid of een betrouwbare wagen voor op losse wegen? Om je op weg te helpen met je keuze, staan hier enkele van onze favoriete occasions op een rij. Vind de beste occasion tot 5000 euro die bij jou past met deze tips:

  1. Toyota Yaris: compact, betaalbaar en zeer betrouwbaar. De 1.3 versie geeft genoeg kracht en rijdt ongeveer even zuinig als z’n 1.0 broertje. Heb een beetje geduld bij je zoektocht naar deze occasion, ze zijn erg in trek.
  2. Mitsubishi Colt: ook met deze auto kun je betrouwbaar op pad. De Mitsubishi Colt is licht, relatief ruim en heeft voldoende keuze in uitrusting.
  3. Mazda 2: deze is misschien iets kleiner, maar je rijdt er met veel plezier in! De Mazda 2 heeft een fijne wegligging en stuurt erg direct.
  4. Hyundai i20: goed uitgerust, zeer betrouwbaar met een fijne motor. Met deze auto heb je de ruimte en kan je goed vooruit!
  5. Nissan Micra: een keurige, moderne auto met een goede bouw. Het enige nadeel? Het is wel even zoeken naar een occasion binnen dit budget.
  6. Suzuki Swift: deze auto rijdt voordelig en is redelijk goed te vinden binnen het budget van 5000 euro. Daarnaast is het een mooie, stoere auto!
  7. Honda Legend: ga je liever voor iets meer luxe? De Honda Legend is een grote sedan die betrouwbaar en comfortabel rijdt.
  8. Porsche 924: een betaalbare sportwagen die lekker snel rijdt. Hiermee val je zeker op!

Je keuze gemaakt? Vergeet het kenteken overschrijven niet!

Heb je de beste occasion van je dromen gevonden? Wanneer je een nieuwe of tweedehandsauto koopt, ben je verplicht om het kenteken op naam te zetten. Ga samen met de verkoper naar een Kentekenloket en regel het overschrijven van de auto snel en gemakkelijk binnen enkele minuten!

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen