11 nov 2022

De leukste kleine auto’s van dit moment

Woon je in de stad? Dan wil je dat jouw auto praktisch, zuinig, compact en ook nog eens betaalbaar is. Dat klinkt onmogelijk, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn de kleinste auto’s, ook wel compacte of stadsauto’s genoemd, net zo veilig als een volwaardige gezinsauto. Daarnaast zijn ze vaak van alle gemakken voorzien. Maar welke leuke kleine auto’s springen er uit op het gebied van comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid? Wij zochten het voor je uit!

Waar let je op bij het kopen van een kleine auto?

Heb je een kleine auto, dan rijd je een stuk zuiniger, je bent minder geld kwijt aan verzekeringen en het onderhoud kost minder. Last but not least; je past (bijna) overal tussen. Ideaal als je in de stad vaak moet zoeken naar een parkeerplek. Klinkt dat als de ideale auto voor jou? Voordat je er één aanschaft is het goed om te bedenken wat jij belangrijk vindt bij een kleine auto. Wil je gemakkelijk vijf personen meenemen? Heb je liever een ruime kofferbak? Of hecht je veel waarde aan elektrisch of hybride rijden? Zet ook comfort gerust bovenaan je wensenlijstje. Tegenwoordig zijn veel kleine auto’s namelijk uitgerust met airco, elektrisch bedienbare ramen, Apple Carplay en Android Auto.

De 5 leukste kleine auto’s op een rij

Als jij weet wat je belangrijk vindt, ga je op onderzoek uit. Maar hoe vind je de beste en kleinste auto? Om je te helpen kiezen, hebben wij onze favorieten van dit moment op een rijtje gezet:

  1. Volkswagen up! De sportieve kleine auto die voelt als een grote bolide. Lekker ruim, dus genoeg plek voor al je spullen. Hij is zelfs beschikbaar als elektrische auto.
  2. Renault Twingo. Een vrolijke, kleine auto in een frisse kleur. Enorm wendbaar, waardoor het voelt alsof je in een kartauto zit. Hiermee scheur je gemakkelijk van A naar B, en ondanks de relatief kleine kofferbak neem je aardig wat bagage mee.
  3. Hyundai i10. Op de Hyundai i10 kun je rekenen, want deze kleine auto staat bekend als zeer betrouwbaar. Hij is iets minder zuinig, maar je hebt wel een leuke kleine auto met één van de grootste kofferbakken in zijn klasse.
  4. Kia Picanto. Past perfect in een klein budget omdat deze zuinige auto relatief goedkoop is in aanschaf en onderhoud. Goed om te weten: er zijn Picanto’s met vier én vijf zitplaatsen.
  5. Fiat 500. Een zeer geliefde kleine auto bij veel autorijders. Dat is mooi, want hierdoor is de restwaarde heel goed. Het is geen zuinige kleine auto en de kofferbak is klein, maar dan heb je wel een frisse, tijdloze auto waarvan het onderhoud zeer betaalbaar is.

Leuke kleine auto op het oog? Vergeet niet het kenteken over te schrijven!

Heb jij de beste kleine auto gevonden die aan jouw eisen voldoet? Denk er dan aan om het kenteken op naam te zetten. Dit is verplicht bij zowel nieuwe als tweedehandsauto’s. Dit regel je samen met de verkoper in een paar minuten bij een Kentekenloket.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen