6 sep 2022

Kenteken schorsen, wat komt daarbij kijken?

Staat jouw auto, motor, scooter, brommer of snorfiets voor langere tijd stil? Dat is zonde van de belasting die je hiervoor moet betalen, want dat hoeft niet.  Je kan namelijk je kenteken schorsen. Wat komt hier precies bij kijken en hoe verloopt dit proces? In deze blog lees je waar je allemaal aan moet denken bij het schorsen van je kenteken.

Wanneer kan je een kenteken schorsen?

Denk je dat je jouw kentekenplichtige voertuig 1, 2 of 3 jaar niet gaat gebruiken? Dan kan je vrijstelling van motorrijtuigenbelasting, WA-verzekering en APK-plicht krijgen. Dit doe je door je kenteken te schorsen. Gevolg hiervan is wel dat je jouw voertuig tijdens deze periode níet mag gebruiken.

Vermijd de openbare weg!

Heb je de geldigheid van jouw kenteken geschorst? Dan mag je met jouw voertuig geen gebruik maken van de openbare weg. Dat geldt voor Nederland en in het buitenland. Daarnaast mag je jouw auto niet parkeren langs de openbare weg. Zet je voertuig daarom op je eigen terrein of in een afgesloten garage. Parkeer jouw voertuig ook niet in een openbare garage, want daarmee overtreed je de wet.

RDW kenteken schorsen

Wil je jouw voertuig laten schorsen? Doe dat dan bij een RDW-erkend bedrijf met deskundige medewerkers. Kentekenloket werkt nauw samen met RDW. Kentekens schorsen doen wij daarom snel en correct. Kentekenloket is onafhankelijk en werkt volgens de normen van de RDW. De gegevens van de schorsing van jouw kenteken worden door ons systeem direct doorgevoerd naar de RDW en verwerkt in hun systemen.

Kenteken schorsen kosten

Voor het schorsen van je kenteken betaal je bij Kentekenloket dezelfde prijs als andere bedrijven in Nederland. Met ruim 750 Kentekenloketten in Nederland zit er altijd een locatie in de buurt. De kosten voor het schorsen van je kenteken hangen af van hoe oud je voertuig is. Voor een kentekenschorsing van een voertuig tot 15 jaar oud betaal je 80,20 euro (2023). Is jouw voertuig ouder dan 15 jaar? Dan betaal je een gereduceerd tarief van 26,50 euro. Wil je jouw schorsing verlengen? Dan betaal je hetzelfde tarief. Meer weten? Bekijk dan onze pagina over een schorsing kenteken.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen