28 aug 2019

Kentekenplaat, nummerbord of nummerplaat?

De discussie tussen ‘is het nu friet of patat’ is veelbesproken op social media. Bij Kentekenloket vroegen we ons nét even iets anders af: zeg je kentekenplaat, nummerbord of nummerplaat? Om hier achter te komen hebben we een klein onderzoekje gedaan. Lees hieronder verder voor de resultaten!

Zoekvolumes online

Als iemand weet welke zoekopdrachten het populairste zijn, is het Google wel. Dit is dan ook mooi het startpunt voor ons onderzoek!

Google kentekenplaten

(Bron: Google Trends)

Welke term denk jij dat het populairste is in Nederland? We zullen het niet langer spannend voor je maken: de populairste naam is kentekenplaat (blauwe lijn), gevolgd door nummerbord (rode lijn) en nummerplaat (gele lijn).

kenteken zoekopdracht Nederland

(Bron: Google Trends)

Wanneer we naar de verschillen per regio gaan kijken valt er (naast erg veel blauw op de kaart) één ding erg op: alleen in Zeeland is nummerplaat de winnaar, met 43% van de zoekopdrachten. De term kentekenplaat is het meest populair in Utrecht (64% van de zoekopdrachten) en Friesland (61% van de zoekopdrachten). Volgens Google is er dus een duidelijke winnaar, dat is de kentekenplaat!

Ons eigen onderzoek

Voor een gedegen onderzoek kunnen we ons natuurlijk niet alleen op de resultaten van Google focussen. Daarom hebben we ook op onze eigen Kentekenloket Facebookpagina een onderzoek gedaan onder onze volgers.

 

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen