1 jun 2022

Online auto overschrijven of via een Kentekenloket?

Yes! Na een lange zoektocht heb jij de tweedehandsauto van je dromen gevonden. Maar voordat deze écht van jou is, moet je het kenteken overschrijven op jouw naam. Hoe pak je dat aan? Onder bepaalde voorwaarden kan je jouw auto online overschrijven. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn tussen je kenteken online overschrijven of bij een Kentekenloket.

Auto op jouw naam zetten

Wanneer je een auto van een particuliere verkoper overneemt, moeten jullie samen regelen dat de auto op jouw naam komt te staan. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud.
  • Je woont in Nederland en staat ingeschreven bij de gemeente via de Basisregistratie Personen (BRP).
  • Je moet het kenteken zelf op jouw naam laten schrijven.
  • Het kentekenbewijs is compleet, met tenaamstellingscode.

Online auto overschrijven

Geen zin om naar een Kentekenloket te gaan? In bepaalde gevallen kan je jouw kenteken online overschrijven. Ten eerste heb je een kentekencard nodig. Met een papieren kentekenbewijs is online overschrijven namelijk niet mogelijk. Daarnaast moet je een geldig Nederlands identiteitsbewijs met een chip hebben. Bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs dat na 14 november 2014 is uitgegeven. Tenslotte heb je een telefoon nodig met een NFC-chiplezer. Bijvoorbeeld een Android-smartphone vanaf versie 6.0 of een iPhone 7 of nieuwer met minimaal iOS-versie 13. Deze gebruik je om een identiteitscheck uit te voeren.

Voordelen van een loket

Heb jij niet het juiste kentekenbewijs, identiteitsbewijs of de juiste telefoon om je auto online over te schrijven? Geen nood! Met meer dan 750 locaties door heel Nederland zit er altijd een Kentekenloket bij jou in de buurt. Hier laat je eenvoudig en snel jouw kenteken overschrijven. En als je hier toch bent, kan je ook betrouwbaar je auto laten controleren bij Kentekenloket. Zo profiteer je direct van onze expertise!

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen