27 sep 2022

Overschrijven scooter: waar moet je aan denken?

Heb jij je oog laten vallen op een tweedehands scooter? Natuurlijk wil je meteen een ritje maken, maar voordat je dat doet moet je 1 ding regelen. Je moet de scooter overschrijven! Wat heb je nodig om dit goed te regelen? In deze blog lees je meer over de vereisten en waar je aan moet denken bij het overschrijven van jouw (nieuwe) scooter.

Scooter overschrijven: wat heb je nodig?

Het overschrijven van je scooter regel je gelukkig erg makkelijk en snel. Voor het proces heb je allereerst drie documenten nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode van de scooter, brommer of snorfiets

Heb je geen kentekencard, maar een papieren kentekenbewijs? Dan heb je aanvullende documenten nodig. Die bestaan uit: een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs.

Waar: scooter overschrijven?

Met deze documenten ga je naar een RWD-erkend autobedrijf, een Kentekenloket. Met maar liefst 750 loketten in Nederland, is er altijd wel een loket in de buurt. Samen met de verkoper heb je de overschrijving dan binnen een aantal minuten geregeld.

Hoe: scooter overschrijven?

Onze medewerkers maken je het graag gemakkelijk. Daarom zet een medewerker van een Kentekenloket de scooter op naam van de nieuwe eigenaar en regelt deze ook een tenaamstellingscode. Per post ontvangt de koper (op zijn woonadres) het tweede deel van de tenaamstellingscode. Als verkoper ontvang je een vrijwaringsbewijs waarmee je kan laten zien dat je niet meer de eigenaar bent van de scooter.

Kosten scooter of brommer overschrijven

De kosten voor het overschrijven van een scooter of brommer (en andere voertuigen) zijn in heel Nederland gelijk: 11,40 euro. Bij een Kentekenloket profiteer je van een veilige omgeving voor een overdracht bij een RDW-erkend bedrijf, is het binnen een paar minuten geregeld en kan je ook terecht voor aanvullende diensten. Meer weten? Bekijk dan onze pagina over scooter overschrijven.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen