23 feb 2022

Top 10 beginnersauto’s

Eindelijk is het zover. Na vele rijlessen en spannende examens heb jij je rijbewijs! Nu is het tijd voor je eerste auto. Bij het kiezen van een leuke beginnersauto komt er veel op je af. Waar moet je allemaal op letten? En wat is de beste beginnersauto? In dit blog krijg je een aantal handige tips en zetten we onze favorieten op een rij.

Waar let je op bij het kopen van een beginnersauto?

Voordat je een auto koopt, denk je na over wat je ermee wilt doen. Ga je er af en toe een stukje in rijden om boodschappen te doen of iets leuks te ondernemen? Of rij je er straks dagelijks mee naar je werk? Misschien zoek je een ruime auto voor vakanties, verhuizingen of festivalbezoeken? Deze wensen bepalen de richting van je zoektocht en geven je een idee van het autosegment dat bij jou past. Verder denk je na over zaken als verbruik, aanschafprijs en comfort. Wat past er in jouw budget? Denk daarbij ook aan de kosten die je kwijt bent aan verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud van de auto.

De 10 beste beginnersauto’s

Wanneer je weet wat je belangrijk vindt aan een auto, begint de zoektocht naar het model dat hierbij past. Hieronder lees je wat onze favoriete beginnersauto’s zijn. Ook goedkope beginnersauto’s vind je terug in dit rijtje.

  1. Skoda Citigo. Zoek je een complete én goedkope beginnersauto? De Skoda Citigo is niet alleen zuinig in gebruik, maar is ook één van de goedkoopste auto’s om te verzekeren. Bovendien heeft deze stijlvolle auto voldoende ruimte en comfort.
  2. Peugeot 208. Comfort, kracht, ruimte en zuinigheid. Deze auto heeft het allemaal. Daarnaast kan je kiezen voor een private leaseplan, waarmee je de eerste drie jaar helemaal voorzien bent in onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Wel zo gemakkelijk!
  3. Ford Fiesta. Deze auto rijdt heerlijk op de snelweg en is ontzettend ruim en praktisch. Met de MyKey-functie is het mogelijk om per bestuurder zaken als maximumsnelheid, gordelwaarschuwing en maximaal audiovolume in te stellen. Zo geniet elk familielid veilig van de auto.
  4. Toyota Aygo. Een fijne auto voor in de stad. En met de extra geluidsdemping ook nog eens lekker stil op de snelweg. De Aygo is een leuke auto om in te rijden en heeft een garantie van vijf jaar. Daarnaast heb je comfortabele stoelen voorin en voldoende beenruimte achterin. Zo geniet iedereen van een heerlijk ritje!
  5. SEAT Mii. Deze leuke beginnersauto is voordelig in aanschaf, verbruik én verzekering. Dankzij de uitstekende grip en precieze besturing komt de Mii goed tot zijn recht in de stad en op kronkelende wegen. Met een vijfsterren Euro NCAP-veiligheidscrashtest kwalificatie heb je verder geen zorgen over de veiligheid.
  6. Citroën C1. Een mooie auto voor een aantrekkelijke prijs. Ook met de C1 heb je de keuze voor een private leaseplan, wat zeker voor jonge bestuurders gunstig is. Een MP3-stereo en airconditioning maken het plaatje compleet. Tijd voor je eerste roadtrip!
  7. Hyundai i10. Deze auto is goedkoop in aanschaf en tegelijkertijd goed uitgerust. Verder heeft de auto zuinige motoren die goed presteren. Met vijf deuren en genoeg beenruimte achterin is de i10 comfortabel voor alle passagiers.
  8. Volkswagen Polo. Zoek je een sportieve auto? Kies dan voor de stijlvolle, robuuste en ruime Volkswagen Polo. Met de moderne motoren van deze auto rij je overal comfortabel. Een ander voordeel? Dit model is relatief waardevast en is daarmee gemakkelijk door te verkopen.
  9. Renault Twingo. De Twingo is verrassend ruim van binnen. Heel fijn als je met vrienden op stap wilt! Ook is deze leuke beginnersauto voordelig in aanschaf en gebruik. Lange ritten zijn prima te doen, maar dit gaat wel ten koste van het comfort, de ondersteuning en de trekkracht. Ook hoor je de motor flink zijn best doen. Deze auto is dan ook meer geschikt voor in de stad.
  10. Ford Ka. Met deze compacte auto rij je lekker in de stad én op de snelweg. Vanwege zijn formaat manoeuvreer je gemakkelijk in de krapste parkeerplekjes. Ook heb je altijd goed zicht op de weg met de iets verhoogde zitpositie. Tenslotte zijn de kosten voor onderhoud en reparatie laag.

Zet het kenteken op jouw naam

Heb je een leuke beginnersauto op het oog? Of je nu een nieuwe auto of een occasion koopt, het is wettelijk verplicht om het kenteken over te schrijven. Dit regel je samen met de verkoper gemakkelijk bij een Kentekenloket.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen