9 aug 2021

Top 10 beste gezinsauto’s

Een gezinsauto is een auto die voldoet aan de eisen van het hele gezin; van een vakantie naar Frankrijk met iedereen tot een dag naar kantoor. Maar wat is nu de beste gezinsauto? We helpen je, met een selectie van 10 ideale gezinsauto’s.

Wat is belangrijk voor een goede gezinsauto?

Zoek je een gezinsauto? Dan zijn er bepaalde eisen extra belangrijk op je wensenlijstje. Allereerst de ruimte in de auto. Hoeveel zitplaatsen zijn er? En blijft er daarnaast ook nog ruimte over in de kofferbak voor een kinderwagen, voetbaltassen of vakantiekoffers? Ook veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke factoren bij de aanschaf van een gezinsauto. Tot slot kan je nog kijken naar factoren zoals zuinigheid, design en comfort.

Onze top 10 beste gezinsauto’s

De beste gezinsauto is voor iedereen anders. We hebben enkele van onze favorieten op een rijtje gezet, om je te helpen met jouw keuze:

  1. Skoda Octavia: zoek je een ruime gezinsauto, met een aantrekkelijk prijskaartje? Dan is de Skoda Octavia een goede match. Deze is leverbaar met 5 of 7 zitplaatsen. Ook beschikt de Octavia over de laatste technologie voor veiligheid zoals Blind Spot Detection.
  2. Renault Captur: fan van een sportieve gezinsauto? Kijk dan zeker eens naar de Renault Captur. Een echte klassieke SUV, met alle ruimte voor het hele gezin.
  3. Seat Leon Sportstourer: een stoer uiterlijk en een ruim innerlijk. Dat is de perfecte omschrijving voor de Seat Leon Sportstourer!
  4. Citroën C4: zelf omschrijven ze deze auto als ‘Citroën vindt de gezinsauto opnieuw uit’. En dat is niet voor niets: in deze gezinsauto profiteer je van de ruimte, de laatste technologie en de hoge mate van comfort.
  5. Volkswagen Touareg R: nog een sportieve gezinsauto in dit lijstje, die hoge prestaties combineert met een laag verbruik. Een goede keuze voor het milieu en voor het gezin!
  6. Opel Crossland X: deze auto werd in 2019 verkozen tot ‘Gezinsauto van het jaar’, door de praktische veelzijdigheid en veiligheid.
  7. Dacia Duster: een nog recentere winnaar van de ‘Gezinsauto van het jaar’ prijs is de Dacia Duster, die in 2021 met deze eer mag strijken.
  8. Opel Insignia Sports Tourer: ruim, veelzijdig en veilig: dat is de perfecte omschrijving voor de Opel Insignia Sports Tourer.
  9. Toyota RAV4: een goede gezinsauto in de categorie SUV? Maak kennis met de Toyota RAV4, een echte avontuurlijke gezinswagen.
  10.  Mercedes A-klasse: en last but not least, de Mercedes A-klasse. Deze auto is ooit uitgeroepen tot veiligste compacte familieauto en mag dus zeker niet in dit lijstje met goede gezinsauto’s ontbreken.

We hopen dat dit lijstje je helpt in de zoektocht naar de beste gezinsauto!

Goede gezinsauto kopen? Vergeet het kenteken overschrijven niet!

Ga je een nieuwe of tweedehands gezinsauto kopen? Dan is het ook verplicht om het kenteken op naam te zetten. Samen met de ver(koper) ga je naar een Kentekenloket, waar je het overschrijven van de auto binnen een paar minuten regelt. 

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen