2 dec 2020

Waar kan ik een auto overschrijven?

Het eerste antwoord op bovenstaande vraag is natuurlijk Kentekenloket! Maar om je een totaal beeld te geven, bespreken we in deze blog alle voor- en nadelen over het op naam zetten van een kenteken bij ons. Zo kun je zelf een goede overweging maken welke manier het beste bij jou past. De kosten voor een auto overschrijven zijn overal hetzelfde, namelijk € 11,40. Het overschrijven bij een Kentekenloket zit hem vooral op het gebied van service, locatie en kennis.

Hieronder zie je een overzicht van de voor- en nadelen.

Auto overschrijven bij een Kentekenloket:

+ Meer dan 750 loketten in Nederland.

+ Ideaal ontmoetingspunt voor koper en verkoper.

+ Overschrijven bij een RDW-erkend autobedrijf, met deskundig personeel wat bij alle vragen omtrent het kopen en verkopen van auto’s kan helpen.

+ Naast het overschrijven van kentekens ook de plek voor andere diensten, zoals aankoopkeuringen, APK-keuringen, zomer- en winterchecks en bandencontrole.

– Openingstijden zijn afhankelijk van de Kentekenloket locatie.

Kortom, alle mogelijkheden om een kenteken op naam te zetten hebben zo hun voor- en nadelen. Wat wel goed is om in het achterhoofd te houden, is dat een auto een grote aankoop is waarbij veiligheid en zekerheid zeer belangrijk zijn. Maak dus altijd goede afspraken met de koper of verkoper, op welke manier je het kenteken gaat overschrijven.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen