12 nov 2018

Wat is de beste auto die je kunt kopen onder 1000 euro?

Een klein budget, maar wil je toch graag een eigen auto kopen? Het is even zoeken, maar in de tweedehandsmarkt zijn er zeker goede tweedehandsauto’s te vinden met een prijskaartje onder de 1000 euro. Maar wat krijg je daar nu voor? We zetten 5 toppers op een rijtje.

#1: Ford Ka

Een perfect voorbeeld van een prima tweedehands auto tot 1000 euro: de Ford Ka 1.3. Een zoektocht op AutoScout laat zien dat dit model veelvuldig verkrijgbaar is, wat ook zorgt voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

#2: Volkswagen Lupo

In dezelfde categorie als de Ford Ka vinden we de Volkswagen Lupo. De productie van de Lupo was tussen 1998 en 2005. Hierdoor valt deze auto nu in de perfecte categorie als oude, maar ook relatief goedkope tweedehandswagen.

#3: Volkswagen Polo

Nog een in de stal van Volkswagen, een model dat we allemaal kennen: de Volkswagen Polo. De Polo kent vele verschillende types, waardoor er ook veel tweedehands aanbod is, zelfs onder de 1000 euro.

#4 Suzuki Alto

Niet alleen de aankoopprijs van een Suzuki Alto is interessant, de Alto staat ook bekend als een erg goedkope auto in gebruik. In 2008 werd de 5e generatie geïntroduceerd. Voor de mooie prijzen onder de 1000 euro moet je vooral naar de bouwjaren 2000-2005 kijken.

#5 Renault Twingo

Tot slot, de Renault Twingo. Deze compacte stadsauto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wanneer je in de prijsklasse occasions tot 1000 euro kijkt, kom je in de meeste gevallen uit op de Twingo 1.2.

Waar moet je rekening mee houden bij een goedkope tweedehands auto?

Bij een tweedehands auto tot 1000 euro zijn er wel wat kanttekeningen:

  • Bij occasions tot 1000 euro kom je al snel terecht op auto’s tussen de 10 en 20 jaar oud. Maar ook deze auto’s moeten ieder jaar APK gekeurd worden en onderhoud krijgen. De kans dat een oude auto mankementen krijgt is eenmaal groter
  • Ga je de auto dagelijks gebruiken, of heb je hem eens in de zoveel tijd nodig? Wanneer je niet al te veel kilometers maakt, kan een auto in deze categorie toch nog wel een tijd mee

Tweedehands auto? Kies voor een aankoopkeuring bij Kentekenloket

Ga je een tweedehands auto kopen, maar twijfel je over de conditie van de auto? Kies voor zekerheid, kies voor een aankoopkeuring. Bij een aankoopkeuring controleren we de auto op 30 punten, zoals de algemene staat (kilometerhistorie, kentekenbewijs), interieur, comfort, veiligheid en alles onder de motorkap.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen