20 mrt 2019

Wat is de RDW OVI check?

Wil je een auto kopen of verkopen? Dan is het altijd aan te raden om een RDW OVI check te doen. De afkorting OVI staat voor Online Voertuig Informatie. De OVI is een online databank van het RDW met daarin informatie over alle geregistreerde voertuigen in Nederland. We vertellen je in dit artikel alles over deze kenteken check.

RDW OVI: basis, milieu, technisch & fiscaal

De RDW kenteken check beschikt over informatie uit vier categorieën: basis, motor & milieu, technisch en fiscaal. We vertellen je graag wat meer over welke informatie beschikbaar is:

  1. Basis: onder de basisinformatie vallen de categorieën algemeen (zoals specifiek model en aantal eigenaren), vervaldata & historie (zoals de datum van tenaamstelling en vervaldatum van de APK), gewichten (massa van de auto), tellerstanden, status van het voertuig en eventuele terugroepacties
  2. Motor & milieu: informatie zoals het zuinigheidslabel en het gemiddelde brandstofgebruik van de auto
  3. Technisch: zoals het aantal zitplaatsen en wielen
  4. Fiscaal: informatie over het bruto BPM bedrag en de catalogusprijs

Dit geeft je dus een goed beeld van de toestand van de auto, wanneer je een tweedehands auto gaat kopen of zelf een auto gaat verkopen.

De voordelen van een RDW kenteken check

Het checken van een kenteken heeft zowel voor kopers als verkopers veel voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • De RDW OVI check is gratis en gemakkelijk online uit te voeren
  • Betrouwbare manier om meer informatie te verkrijgen over voertuigen
  • Als koper kom je direct achter alle relevante informatie van de auto, als verkoper is het eenvoudiger om een richtprijs op te stellen (en te onderbouwen!)

Nog meer weten over de conditie van een auto? De Auto Check!

Met de RDW kenteken check weet je natuurlijk al flink wat over een auto. Maar de conditie van de auto zelf is nog steeds lastig te bepalen. Daarvoor bieden we bij Kentekenloket een oplossing: de Auto Check! We controleren je auto dan op 10 belangrijke punten zoals de conditie van de accu, de bandenspanning, olie en verlichting. En dat voor slechts €9,90!

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen