8 mrt 2022

Wat was de auto van het jaar 2021?

De jury van de ‘auto van het jaar’-verkiezing heeft zijn oordeel geveld en de bijzondere titel weer uitgereikt. Welke auto is de opvolger van de Peugeot 208? En welke merken stonden er nog meer in de top 5? In deze blog lees je welke auto afgelopen jaar de eer te pakken had en dus auto van het jaar 2021 is geworden. Ook laten we zien welke andere kanshebbers het net niet zijn geworden.

De top 5 auto’s met de meeste punten

  1. Toyota Yaris (266 punten)
  2. Fiat 500 (240 punten)
  3. Cupra Formentor (239 punten)
  4. Volkswagen ID.3 (224 punten)
  5. Skoda Octavia (199 punten)

De Toyota Yaris won met een ruime voorsprong, en dat is natuurlijk niet voor niks. De uitstekende score op het uiterlijk, de rijeigenschappen en een lage CO2-uitstoot van de Toyota Yaris, zorgden voor het behalen van de titel ‘auto van het jaar 2021’. Hiermee pakt Toyota voor de derde keer de overwinning. De Fiat 500 en Cupra Formentor waren flink aan elkaar gewaagd. Helaas vielen de Volkswagen ID.3 en Skoda Octavia net buiten het podium. Alle kanshebbers kunnen in ieder geval trots zijn op hun plekje in de shortlist.

Hoe werd de auto van het jaar 2021 gekozen?

Op de vooravond van de Salon van Genève, de belangrijkste autoshow van Europa, wordt jaarlijks de uitslag bekend gemaakt. Maar hoe komt de winnaar tot stand? Hiervoor is een jury samengesteld bestaande uit 59 onafhankelijke journalisten uit 22 verschillende landen. Zij letten bij hun keuze op zaken die ook voor de consument van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan het design, comfort, de veiligheid, milieuaspecten en prijs/kwaliteitverhouding. Elk jurylid verdeelt 25 punten over minimaal vijf van zijn favoriete modellen. Hiervan mogen ze maximaal tien punten aan één auto uitdelen. Een simpele optelsom resulteert uiteindelijk in de winnaar!

Eén van de kanshebbers op het oog? Zet het kenteken over!

Zie jij één van bovenstaande auto’s graag op jouw oprit staan? Vergeet dan niet bij de aankoop het kenteken over te schrijven. Dit is wettelijk verplicht bij zowel nieuwe als tweedehandsauto’s. Je regelt het eenvoudig en snel bij een Kentekenloket.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen