7 nov 2018

Welke auto is het beste geschikt voor binnen in de stad?

Kleine stadsauto’s zijn niet voor niets erg populair. Ze zijn wendbaar, parkeren is altijd makkelijk en zijn relatief goedkoop in onderhoud en belasting. Maar wat is nu de beste stadsauto? We helpen je met een selectie van 5 ideale kleine auto’s.

De voordelen van een stadsauto

Woon je in een drukke stad, met smalle straatjes en weinig ruimte? Dan is een grote stationwagen vaak geen goede match. We zien in Nederland daarom veel betrouwbare kleine auto’s, de zogenaamde stadsauto’s. Een kleine stadsauto heeft vele voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Inparkeren is zelfs in smalle straatjes en parkeergarages geen probleem
  • Relatief lage aankoopkosten
  • Stadsauto’s zijn licht in gewicht, wat een hoop scheelt voor de wegenbelasting
  • Wendbaar door de stad bewegen
  • Gemaakt om zuinig te rijden
  • Laag verbruik

5 betrouwbare kleine auto’s voor de stad

We hebben 5 ideale stadsauto’s voor je uitgezocht. Van de stijlvolle Toyota AYGO tot de elektrische stadsauto Volkswagen up!, maak nu kennis met deze kleine en compacte wagens.

#1 Volkswagen up!

Een kleine stadsauto in hart en nieren: de Volkswagen up! Het is de kleinste auto in de collectie van Volkswagen, waarbij er toch nog plaats is voor vier volwassenen en bagage. Ook is deze auto volledig naar wens aan te passen met smartphone integraties, parkeersensoren, beats soundsysteem en noodremsysteem voor stadsverkeer. De Volkswagen up! Is ook verkrijgbaar als elektrische stadsauto, de e-up.

#2 Hyundai i10

De Hyundai i10 mag zeker niet ontbreken in dit lijstje beste stadsauto’s. Niet voor niets is deze auto namelijk door de ANWB uitgekozen tot stadsauto van het jaar. De grote pluspunten van deze kleine stadsauto zijn de ruimte, de kwaliteitsbeleving, de stoelen en de 5 jaar garantie.

#3 Toyota AYGO

Met de AYGO val je zeker op in de stad. Door de wendbaarheid en het stille en soepele rijgedrag is hij in de stad helemaal op zijn plek. Van kleine straatjes achteraf tot een druk winkelgebied: allemaal geen probleem voor de Toyota AYGO. Door de smartphonekoppeling ben je daarnaast altijd connected.

#4 Ford Ka

De Ford Ka is klein in prijs, maar groots in comfort. Koplampen gaan automatisch aan wanneer het daglicht afneemt, je profiteert optimaal van de Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer en krijgt assistentie bij het parkeren in de stad met parkeersensoren.

#5 Kia Picanto

Jong, vrolijk en stijlvol: dat is de Kia Picanto. Met een berg slimme technische features, veiligheidssystemen, veel opbergruimte en fijne handling voelt de Picanto zich overal in de stad thuis.

De beste kleine auto voor de stad? Dat zal voor iedereen verschillend zijn, een proefrit is daarom altijd onmisbaar. We hopen je in ieder geval al een beetje ‘op weg’ te hebben geholpen, met deze selectie van 5 betrouwbare kleine auto’s.

Kleine stadsauto kopen? Vergeet het kenteken overschrijven niet

Ga je een nieuwe of tweedehands stadsauto kopen? Dan is het ook verplicht om het kenteken op naam te zetten. Samen met de ver(koper) ga je naar een Kentekenloket, waar je het overschrijven van de auto binnen een paar minuten regelt.

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen