5 tips om je auto te verkopen

Als je eenmaal besluit om je auto te verkopen wil je er zo snel mogelijk vanaf. Tegelijkertijd wil je er ook een goede prijs voor en de zaken goed afhandelen. Wil je alles in één keer goed aanpakken? Bekijk dan onze 5 tips om je auto te verkopen.

Tip 1: zorg dat je auto er (bijna) perfect uitziet

Op een vuile, verwaarloosde auto reageert geen kip. Zorg er daarom voor dat je wagen er echt goed uitziet. Zorg daarom minimaal voor dat je auto schoon is. Best nog even in de wax gezet. Zorg daarnaast dat je auto vrij geparkeerd staat (liefst nog op een mooie plek). Het oog wil tenslotte ook wat.

Een helder overzicht met aandachtspunten voor het verkopen van je auto? Download dan onze gratis checklist auto verkopen!

 

Tip 2: kies het verkoopkanaal

Waar ga je je auto eigenlijk te koop zetten? Er zijn tegenwoordig allerlei plekken om dit te doen, al ligt de grootste kans natuurlijk online. Websites zoals Autotrader en Marktplaats bieden verschillende mogelijkheden om veel mensen te bereiken. Plaats hier daarom een overzichtelijke en heldere advertentie met scherpe foto’s en een goede duidelijke en positieve tekst. Deel de advertentie ook met je netwerk via je social media kanalen.

 

Tip 3: ga goed voorbereid het verkoopgesprek in

Heb je iemand die komt kijken? Bereid dan de volgende zaken voor:

  • Denk na over de prijs die je minimaal wilt hebben
  • Bedenk welke vragen de koper kan hebben
  • Leg alle instructieboekjes en onderhoudspapieren klaar
  • Poets de wagen nog even goed op

Zo creëer je een betrouwbare indruk.

Tip: is het bijna tijd voor de APK? Laat je wagen dan keuren. Dit straalt ook vertrouwen uit naar de aanstaande koper.

 

Tip 4: verkoopovereenkomst auto particulier regelen

Wil je achteraf geen gedoe over de verkoop van je auto? Dan is een particuliere verkoopovereenkomst voor je auto opstellen een goed idee. Hierin leg je vast welke afspraken je met de koper hebt gemaakt. Ook is hierin de informatie over het voertuig en bijkomende zaken erin terug te vinden. Zodra de handtekening van zowel de verkoper als koper eronder staan is het document officieel en kun je hier later altijd naar verwijzen mocht dit nodig zijn.

 

Tip 5: een veilige kentekenoverschrijving en betaling

Heb je een akkoord? Dan is het tijd voor de betaling en het overschrijven van het kenteken. Beide belangrijk om goed te regelen. De betaling is altijd spannend, want je wilt zeker weten dat jij je geld krijgt. Helaas kan het bij een bank een dag duren voor het geld is overgeschreven en is het voor de koper niet handig om met een paar duizend euro op zak de straat op te gaan.

Kentekenloket biedt hier een handige en betrouwbare oplossing met de Veilig Betalen service. Het overschrijven van het kenteken wordt bij een Kentekenloket gedaan. Het betalen kan eenvoudig en snel online. Na het overschrijven wordt direct het bedrag vrijgegeven en het kenteken op naam van de koper gezet. Zo sla je twee vliegen in één klap en weet je beide dat het goed zit. Een prettige gedachte toch?

Tot zover de tips voor het verkopen van je auto. Meer weten? Download dan de Checklist auto verkopen of zoek meteen een Kentekenloket vestiging bij jou in de buurt.