Vind een kentekenloket

Veilig Betalen via Kentekenloket

Auto kopen of verkopen? De betaling is altijd spannend. Als koper wil je zeker zijn dat de auto na betaling op jouw naam staat. Als verkoper wil je zeker zijn dat je het geld ontvangt. Aan al deze onzekerheden wordt een einde gemaakt met de Veilig Betalen module van Kentekenloket. De koper is verzekerd dat de auto op zijn naam komt te staan en de verkoper krijgt gegarandeerd het afgesproken bedrag op zijn bankrekening gestort. Kentekenloket fungeert als tussenpersoon. De eenmalige kosten van 10 euro zijn voor rekening van de verkoper.

De voordelen van Kentekenloket Veilig Betalen:

 • Eenvoudig
  Transactie snel voorbereid via de Veilig Betalen module en vlot en veilig afgerond bij een Kentekenloket dicht in de buurt.
 • Veilig
  Het afgesproken bedrag, tot maximaal 15.000 euro, wordt door de koper op een beveiligde tussenrekening gestort en pas overgeboekt naar verkoper als de auto is overgeschreven.
 • Gelijkwaardig
  Op geen enkel moment bezit één van beide partijen zowel de auto als het geld.
 • Flexibel
  Het verkoopbedrag kan nog tot het laatste moment aangepast worden. Bijvoorbeeld na een proefrit of aankoopkeuring door een specialist.
 • Zekerheid
  Tot het laatste moment de touwtjes in handen want de transactie wordt pas afgerond als de koper en verkoper beiden hun eerder ontvangen, unieke code samenvoegen.

Lees hier meer over alle voordelen van Kentekenloket

Tweedehands aankoop: hoe auto betalen als particulier?

Als je een tweedehands auto of motor koopt kun je veel geld besparen. En het aanbod is gigantisch dankzij allerlei verschillende autoverkoopsites en Marktplaats. Maar bijvoorbeeld zo een Marktplaats auto veilig betalen, hoe doe je dat? Want de transactie kost tijd en brengt onzekerheid met zich mee. Komt het goed aan? En is de auto er de volgende dag nog wel? Gelukkig kan het ook gemakkelijker.

Bij Kentekenloket begrijpen we dat je snel zekerheid wilt en niet met een grote stapel contant geld de straat op wilt. Daarom bieden we de mogelijkheid om de transactie op dezelfde plaats te doen als de kenteken overschrijving: namelijk bij Kentekenloket. Hier wordt alles direct geregeld en weet je zowel als koper als verkoper dat het goed zit.

Dus op de vraag “hoe veilig een auto betalen als particulier?” zeggen wij: via Kentekenloket!

Bekijk in de video hieronder hoe Veilig Betalen bij Kentekenloket werkt.

Animatie Kentekenloket Veilig Betalen

Veilig Betalen in één oogopslag

In één oogopslag zien hoe Kentekenloket Veilig Betalen voor jou werkt?
Bekijk dan onze infographic.

Helpdesk Kentekenloket Veilig Betalen

Heb je een vraag over de service Kentekenloket Veilig Betalen? Bel dan met de helpdesk Kentekenloket Veilig Betalen via 088 – 376 78 84

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Mail

Wil je liever je vraag mailen? Dat kan! Stuur dan je vraag naar veiligbetalen@kentekenloket.nl

 

Bekijk hier het Privacy Statement voor Veilig Betalen Kentekenloket.