26 jan 2021

Kentekenplaat gevonden? Dit moet je doen

Stel, je hebt een kentekenplaat gevonden. De grote vraag is dan natuurlijk: wat moet je ermee doen? Het antwoord op deze vraag, dat geven we je in deze blog!

Kenteken gevonden?

Een onbeheerd voorwerp op straat is wettelijk eigendom van de betrokken gemeente: Het maakt niet uit of het nu gaat om een portemonnee, een identiteitsbewijs of een gevonden kentekenplaat. Het is niet verplicht, maar natuurlijk wel erg netjes om de gevonden kentekenplaat bij de gemeente aan te geven als gevonden voorwerp. Daarnaast zijn er verschillende websites waar je kentekens als gevonden kunt opgeven, zoals verlorenofgevonden.nl en ilost.nl. Zo is de kans groter dat de eigenaar zijn of haar kenteken weer terug kan krijgen, wat een hoop geregel kan schelen. Zonder kenteken mag je immers niet de openbare weg op met een voertuig, anders loop je het risico op een boete.

Wanneer je een kenteken gevonden hebt, is het niet de bedoeling om ermee naar de politie te gaan, ook al gaat het om een belangrijk voorwerp. Goed onthouden dus: Heb je een gevonden voorwerp (wat dan ook), dan ben je bij de gemeente altijd op het juiste adres.

Kentekenplaat kwijt? Beschadigd? Gestolen? Of iets anders?

Naast een gevonden kentekenplaat kan je natuurlijk ook in een hele andere situatie terechtkomen. Ben je zelf bijvoorbeeld jouw kentekenplaat kwijt? Of moet je een nieuwe kentekenplaat kopen, omdat deze beschadigd is? Of wil je een kentekenplaat vastzetten voor extra veiligheid? Ook bij deze vragen helpen we je graag verder, door het delen van onze kennis. Bekijk hiervoor onze onderstaande blogs:

Gerelateerde artikelen

Lees ook deze andere artikelen